a


- 18 години стаж във вътрешните довършителни ремонти и строителни дейности в България и чужбина.
- Коректни в поетите ангажименти към клиентите.
- Отговорни за качеството на услугите, които извършваме.
Спестете време, нерви и средства, обадете ни се и получете пълна оферта, реален срок за изпълнение на вашия ремонт и пълна организация на работния процес!
Резултат – завършен и почистен от груби отпадъци обект!

Понеделник - Петък 08:00 - 19:00

Събота и Неделя - Почивни дни

0882 71 25 77 / 0885 730 60

yosiff@remontirai.net

СОФИЯ, ЖК. СВЕТА ТРОИЦА

бл.358, партер

Top

Шпакловка

Съвременние материали улесняват максимално работата когато добре да се познават характеристиките им. Шпакловката е от основно значение за довършителните строителни работи. В повечето случаи се прилага във вътрешни, затворени и проветриви помещени и оформя финален слой върху обработената повърхност.

Грундиране

Първо се оформя основата, която ще се шпаклова – трябва да бъде равна, гладка и грундирана.
Именно затова използваме грундове, които проникват дълбоко в основата и подобряват сцеплението й със следващия слой, предотвратяват евентуални повреди по нея (например при сваляне на тапети). Друга задача на грундовия слой е попиването на следващия материал (боя, мазилка, шпакловка или лепило) да бъде намалена и в същото време – равномерна по цялата повърхност на основата. Резултатът от използването на грунд, който изпълнява всички тези изисквания, е получаване на стабилна основа с намалена и еднородна поглъщаща способност спрямо нанасяния върху нея материал и осигуряване на здрави връзки между граничните повърхности.
Шпакловката е почти винаги необходима, ако стената трябва да се боядисва с латекс или облепи с тапети.

Видове шпакловка

Едната е изравняваща за изправяне на повърхностите на стени и тавани, за запълване на големи пукнатини и дупки, а фината шпакловка финално се полага, за гладка и добре изправена стена.
Гипсовата мазилка за ръчно полагане се препоръчва за помещения с нормална влажност. Мазилката увуличава свързващата способност с основата и е идеална за измазване и изправяне на стени и тавани и предлага оптимално отворено време за ръчно полагане.
Фина шпакловка
може да се полага ръчно или машинно и е само за интериорно приложение върху повърхности измазани с мазилки.
Готовите смеси предлагат идеално гладка повърност с еднакво водопоглъщане. Цялостната шпакловка ще изравни и заглади повърхностни дефекти, които ще са видим след боядисване.
Слоят на финалната шпакловка трябва да е максимално тънък.

Шпакловане на гипсокартон

За добрия външен вид от съществено заначение е професионалното шпакловане на тавана. За фугирането и шпакловането на гипскартонените плоскости се използва фугопълнител за фугиране и шпакловане на гипскартонени и гипсфазерни плоскости и осигурява идеална повърхност, без да се появи напукване, когато се работи професионално.
Използва се с хартиена лента при запълване на фугите при рязани кантове като по този начин се постига голяма здравина на връзките.
Готовите смеси са предпочитани материали за работа, тъй като се предлагат в удобни за пренасяне опаковки, а тяхната пастообразна консистенция се нанася лесно. Могат да се използват за шпакловане както на гипскартон, така и на финна обработка на стени след гипсова мазилка.

Друго предимство, на използваната шпакловка, е нейното лесно шкурене след първата ръка, което пък осигурява и по-голяма гладкост на стените.

Шлайфане

Шлайфането е последния етап от процеса на шпакловката. Почти всеки вид шпакловка завършва с прецизно и старателно шкурене на повърхността.
За шкурене на фина шпакловка се препоръчва шкурка поне №180, като е желателно да е № 200-220. куренето може да се извърши на ръка, но тогава ефекта не е много благоприятен. За Вашия ремонт препоръчваме машинно шкурене с машина тип “жираф”, което е безпрахово и с перфектна гладкост. Така основата е идеално подготвена за последния етап от ремонта – Боядисване.